sobota, 4. maj 2013

Pizza

Testo za pizzo je narejeno tako hitro, da se res ne splača kupovati zamrznjenih pizz ali pripravljenega testa. Sestavine lahko zmešamo v mešalniku in še skrajšamo čas priprave.

Za odlično pizzo (za en večji pladenj) potrebujemo:
- 2 dcl kvasove emulzije,
- 12 žlic moke
(jaz dam v celoti belo pirino za eno pizzo, za drugo pa 2/3 pirine polnozrnate ter 1/3 bele pirine moke, sicer se testo preveč drobi),
- 2 žlici oljčnega olja.

Pozor: kvasova emulzija že vsebuje sol, zato ni potrebno dodatno soljenje, lahko pa po okusu dosolite.


Navedeno zmešamo v mešalniku, stresemo na rahlo pomokano delovno površino in hitro premesimo, dokler ne dobimo kompaktnega hlebčka. Pustimo ga vzhajati za cca. 10-15 min (medtem pripravimo vse, kar potrebujemo za na pizzo), nato ga raztegnemo (ali razvaljamo) po pladnju in obložimo po želji.

Samo še na 200 stopinj pečemo 10 minut in pizza je pripravljena.


Ni komentarjev: