petek, 31. maj 2013

Čokoladni muffini s kavo in sredico iz bele čokolade

V zahvalo za podporo delovanju društva Sladki nasmehi sem spekla muffine za ekipo spletnega medija Regional Obala. In za novinarje, ki so vedno na lovu za novicami, so seveda prava izbira muffini s čokoladno-kavno energijo, okrašeni tako pisano kot so pisane njihove novice.

Recept je za 12 muffinov.

Najprej presejemo, nato pa zmešamo SUHE sestavine, in sicer:
250 g moke 
2 jedilni žlici kakava v prahu
2,5 čajni žlički pecilnega praška
0,5 čajne žličke jedilne sode.

V ločeni posodi pa zmešamo MOKRE sestavine v naslednjem zaporedju:
1 jajce stepemo in zmešamo s
130 g sladkorja,
1 vaniljevim sladkorjem,
80 ml olja,
250 g kisle smetane in
75 ml močne kave (torej espresso iz "kafetiere" - na veselje Primorcev drugo ne šteje).

Nato SUHE sestavine vmešamo v MOKRE.
Na koščke nalomimo 150 g bele čokolade
Vdolbine pekača za muffine napolnimo do približno 1/3, v sredino položimo košček bele čokolade, prekrijemo s testom, poravnamo in pelemo 20-25 minut na 180 stopinj.


Pečene muffine še 5 minut pustimo v modelu, nato jih ohladimo in potresemo s sladkorjem v prahu ali pa okrasimo.




Neokrašeni muffini s pogledom v notranjost.















Pisano okrašeni muffini

5 komentarjev:

NaredilaAna pravi ...

ulala so narastli!! bo treba probat :D a so kaj sočni?

MMK pravi ...

Ja, vedno tako narastejo :) verjetno jih kava zbudi :) zelo sočni so - tako "moist" sočni

Unknown pravi ...

mene pa samo zanima, če je vseeno če ne dodamo kave? Nastanejo enaki?

Unknown pravi ...

Mene pa samo zanima,če so muffini enaki brez kave, saj nisem ravno ljubiteljica kave? Bodo enako sočni in dobrega okusa? :)

MMK pravi ...

Hm, nisem nikoli delala brez ... Jaz čisto brez kave, oziroma tega dela, ne bi dala - po mojem pa bodo enako sočni, če se 75 ml kave nadomesti z vodo in kakavom, torej še vedno intenzivno tekočino. Je za poskusit :)