nedelja, 19. maj 2013

Ferrero Rocher muffini

Ferrero Rocher muffini so natančno to, kar ime obljublja - muffini s čokolatinom.


Biskvit pripravimo na naslednji način:
120 g masla in 240 g sladkorja penasto zmešamo,
postopoma med mešanjem dodamo 4 jajca (eno po eno),
vlijemo še 300 g čokoladnega sirupa/preliva in 1 jedilno žlico vaniljeve esence,
nato pa še presejanih 240 g moke

Testo bo zelo kremasto. Pečemo na 180 stopinj približno 30 minut.


Muffine popolnoma ohladimo, nato na sredini izrežemo vdolbine, nanje damo 1 žličko Nutelle, nato v sredino s privijanjem (zato, da se naredijo lepe oblike na Nutelli) pritisnemo čokolatin Ferrero Rocher (ali Ferrero Noir).

Tako pripravljene muffine za največ 10 minut položimo v hladilnik, nato pa jih postrežemo na sobni temperaturi.


Ni komentarjev: