Ferrero Rocher muffini so natančno to, kar ime obljublja - muffini s čokolatinom.
Biskvit pripravimo na naslednji način:
120 g masla in
240 g sladkorja penasto zmešamo,
postopoma med mešanjem dodamo
4 jajca (eno po eno),
vlijemo še
300 g čokoladnega sirupa/preliva in
1 jedilno žlico vaniljeve esence,
nato pa še presejanih
240 g moke.
Testo bo zelo kremasto. Pečemo na 180 stopinj približno 30 minut.
Muffine popolnoma ohladimo, nato na sredini izrežemo vdolbine, nanje damo
1 žličko Nutelle, nato v sredino s privijanjem (zato, da se naredijo lepe oblike na Nutelli) pritisnemo
čokolatin Ferrero Rocher (ali Ferrero Noir).
Tako pripravljene muffine za največ 10 minut položimo v hladilnik, nato pa jih postrežemo na sobni temperaturi.
Ni komentarjev:
Objavite komentar