sobota, 11. maj 2013

Pirin kruh brez kvasa

Že nekaj let pečeva kruh sama, čeprav je bilo do sedaj precej zamudno. S temle receptom pa je tako hitro in preprosto, da res ni več razloga, da ne bi kruha pekli doma.

Sestavine so preproste:
0,5 kg pirine moke 
(bele, polnozrnate ali 2/3 polnozrnate pirine in 1/3 bele pirine)
1 vrečka vinskega kamna 
1 čajna žlička soli
1 jedilna žlica oljčnega olja
5 dcl Radenske
semena (po želji)


Zmešamo moko in vinski kamen, dodamo Radensko, sol, olje, zmešamo in dodamo semena.
Testo ostane "tekoče", zato ga prelijemo v visok pekač (podolgovat, za kruh).

V testo lahko dodamo različna semena ali pa jih le posujemo po vrhu.


Pečemo 1 uro pri 180 stopinjah.


2 komentarja:

Unknown pravi ...

Zgleda super. Kje se dobi ta vinski kamen?

MMK pravi ...

Vinski kamen imajo najugodnejši od Alnature v DM-u in v Agrariji na koprski tržnici.

(imajo tudi bio oddelki Spara, Tuša, MC ampak je dražji, efekt je pa isti)
Priporočam pa v DM-u, ker je najugodnejša cena in mene še ni razočaral.

http://www.alnatura.de/de/produkt/35610