nedelja, 15. december 2013

Podari upanje

V nedeljo je potekal zaključek akcije Podari upanje - akcije, ki je zrasla iz sobrega namena dveh prijateljic in prerasla v velikanski dokaz dobrote. Lani sta sami obdarili nekaj otrok iz Varnih hiš, letos pa sta za donacijo novih igrač pozvali preko Facebooka. Kmalu je bilo igrač veliko - tako veliko, da smo jih zavijali v nedeljo, pa še jih je nekaj ostalo in bodo podarjena kasneje otrokom v socialni stiski.

Očarana sem nad tem kaj lahko naredi iniciativa dveh posameznic z veliko dobre volje ljudi. Ne le tistih, ki so donirali, nekateri smo tudi zavijali, brez težav pa so se na prošnjo po prevozu v različne kraje Slovenije odzvali vsi vprašani. Tijani in Nataši čestitam za odlično akcijo, čisto vsem ostalim pa tudi za nesebično pomoč.

Prekrasen občutek je, ko veš, da boš otroku pričaral lepše praznike, da mu boš omogočil obdarovanje, ki ga sicer ne bi bil deležen. Obenem pa je boleče, ko pomisliš kaj se skriva za številkami, ki smo jih pisali na pakete - njihova starost v letih in mesecih ... in želim si le, da smo jim podarili upanje, da se vse v življenju lahko obrne na boljše.



Nekaj sladkega za pomoč pri zavijanju seveda ni manjkalo tudi z moje strani.











Fotografija iz prispevka Primorskih novic.

Ni komentarjev: