Recept zadošča za 12 mafinov.
Stepete 1 jajce in 115 g sladkorja (jaz sem dala: 15 g vaniljevega, 30 g rjavega sladkorja in 70 g "wiener-zucker" sladkorja, ker ima nekoliko bolj karamelno aromo).
Dodate: 25 ml ruma, 60 ml mleka, 60 ml stopljenega masla.
Vmešate še 150 ml kakijevega pireja (približno 2 manjša kakija).
Primešate suho mešanico, sestavljeno iz: 130 g moke, 1/2 vrečke pecilnega praška, ščepa solnega cveta in ščepa muškatnega oreščka.
Nato dodate še mešanico 50 g bele čokolade in 50 g zmletih orehov. Če želite bolj zakriti okus kakija, dajte na zelo drobno naribano belo čokolado in zmlete orehe. Če pa želite močneji okus po kakiju, dajte na grobo narezane orehe in kaplice bele čokolade - ali pa jo celo izpustite.

Ni komentarjev:
Objavite komentar