sobota, 20. julij 2013

Pasji smrčki

Kakšno pecivo naj spečem za moje pesjanarje na poligonu KD Obala? Pasje smrčke, seveda :)
Preprosto, hitro pripravljeno pecivo, ki spominja na pasje smrčke - prijazne in ljubeče. 

V posodi zmešamo: 
100 ml olja
200 g moke
175 g sladkorja
1,5 dcl mleka
1 pecilni prašek
3 jajca
10 žlic kakava v prahu


Testo damo v pekač in pečemo 20-30 min na 180 stopinj. 
Ko je pečeno, še vroče prelijemo z mešanico 1,5 dcl mleka in nekaj žlicami ruma (odvisno kako močen okus po rumu želimo). 

Pecivo ohladimo. Nad paro segrejemo 700 g jedilne čokolade in 50 g masla. Ko je tekoče, dodamo 50 g kokosa in s tem prelijemo, oziroma premažemo ohlajeno pecivo. Počakamo, da se ohladi. 

Lahko naredimo preliv tudi brez kokosa - vendar brez tega smrčki ne bodo smrčki :)

Ni komentarjev: