torek, 16. julij 2013

Limoncello muffini

Osvežilni, poletni muffini v kombinaciji hrustljavega testa, odličnega nadeva in dodatka likerja - samo za polnoletne :) 

Razvaljamo 400 g listnatega testa (ali kupimo razvaljanega) in izrežemo 12 krogov, ki jih položimo v papirnate modele za muffine ter dno prebodemo z vilicami. 

Nad paro raztopimo 150 g kuverture iz bele čokolade in zmešamo s 175 g zmletih mandljev, 1 vaniljevim sladkorjem, nastrgano lupinico ene limone ter 6 jedilnimi žlicami limoncella. Maso porazdelimo po testu in 20 minut pečemo na 190 stopinj.


Pečene muffine pustimo v modelčkih, dokler se ne ohladijo. Še tople nekajkrat prebodemo z zobotrebcem in nekajkrat (še vroče, nato pa še hladne) pokapamo s približno 1 jedilno žlico limoncella na muffin.

V posodici zmešamo približno 150 g sladkorja v prahu in 1 jedilnimi žlicami limoncella. Z mešanico premažemo muffine in po želji dodamo še stepeno smetano. 





Ni komentarjev: