sreda, 3. julij 2013

Cheesecake muffini

Poletno osvežujoči so tudi skutini muffini s kislo smetano. Sestavljeni so iz treh slojev, postrežemo pa jih hladne. 

1. PLAST
Drobno sesekljamo 50 g polnozrnatih maslenih piškotov - lahko jih zdrobimo v mešalniku ali pa jih damo v vrečko in zdrobimo z valjarjem. Dodamo jim 1/2 čajne žličke cimeta in 20 g raztopljenega masla

Mešanico damo v modelčke za muffine in s prstom ali žlico močno pritisnemo ob dno. 

2. PLAST
Kremasto zmešamo 2 jajci, dodamo jima 75 g sladkorja in 2 vaniljeva sladkorja. Nato vmešamo še 300 g skute (ali svežega sira, dobro se obnese tudi grški jogurt ali pa poljubna kombinacija vseh treh) in 50 g kisle smetane

Maso porazdelimo po dnu iz piškotov in pečemo približno 20 minut na 170 stopinjah. Če začnejo mafini po vrhu temnet, jih pokrijemo z aluminijasto folijo. Mafine popolnoma ohladimo v pekaču. 

3. PLAST
Ko bodo mafini ohlajeni, bodo vpadli in naredili ravno pravšnjo vdolbinico, da lahko vanjo damo kremo - če želimo manj sladke mafine, jim dodamo 100 g kisle smetane (približno eno žličko na vsakega) ali pa 100 g kisle smetane dodamo 10 g sladkorja in s to mešanico obložimo mafine. Lahko pa tudi dodamo kislo smetano - za tiste, ki želijo bolj sladko, pa posujemo še s sladkorjem v prahu. 



Naslednjič bom poskušala dodati tudi kakšno sadno kremo na vrh - tokrat sem bila za to prepozna, so že šli v promet :) 

1 komentar:

Marshelona pravi ...

njam njam, moji najljubši!!