nedelja, 7. julij 2013

Jaffa pecivo in cakepops

Jaffa pecivo je preprosto in okusno - še boljše od originala, saj nima želeja, čeprav je okus čisto enak.

Najprej pripravimo biskvit.

Zmešamo: 
4 jajca (če želimo bolj kompaktno pecivo, damo jajca cela, če pa želimo bolj rahlo pecivo, zmešamo rumenjake in beljake ločeno - torej rumenjake s sladkorjem, iz beljakov pa naredimo sneg in ga na koncu ročno vmešamo)
30 dag sladkorja
1 vaniljev sladkor

Dodamo: 
1 dcl olja
1 dcl vode
2 zmiksani celi pomaranči, torej s kožo in belim delom (pazimo seveda, da kupimo EKO pomaranče z lupino, ki ni kemično obdelana) 

Vmešamo še presejano mešanico: 
30 dag moke
1 pecilni prašek 

(Če smo se odločili za rahlo različico sedaj vmešamo beljak.)
Mešanico vlijemo na pekač in pečemo 20 do 30 minut na 200 stopinj


Nato pa imamo dve možnosti

PECIVO
Ko se biskvit ohladi, ga prelijemo z mešanico 500 g stopljene jedilne čokolade in 3 žlic masla ali olja


CAKEPOPS
Lahko pa biskvit zmeljemo v drobtine, jim dodamo 250 g mascarponeja in naredimo cakepopse - torej kroglice, ki jih nato pomočimo v čokoladno kuverturo ali zgoraj napisano mešanico.


p. s.: ta recept je bil tudi navdih za muffine z agrumi


Ni komentarjev: