Tudi ta teden sem izbrala en recept v Odprti kuhinij in nadaljevala s svojim letošnjim izzivom. Tokrat sem izbrala skutni biskvit z rozinami, saj je ravno ustrezal sestavinam, ki so čakale na rabo v hladilniku in shrambi.
Seveda pa sem ga malček spremenila, saj je bil namenjen "vsakdanjemu" sladkanju, ki je raje malo bolj zdravo. Izvirni recept je objavljen na tej fotografiji:
Tako sem zamenjala navaden sladkor s kokosovim sladkorjem (zato se tudi ni tako penasto vmešal z jajci in je biskvit nekoliko nižji, pa tudi temnejši je) in ga dala tudi malenkost manj. Uporabila sem belo pirino moko. Uporabila sem sicer tudi navadne maslene piškote namesto polnozrnatih, ampak zgolj zato, ker sem take imela doma in sem jih morala porabiti. Sicer bi se raje odločila za polnozrnate.
Rezultat je bil tako nekoliko nižji biskvit, malce temnejši (in brez sladkorja v prahu, ker ga ne maram) - vseeno pa odličen, z rahlo teksturo in dodan na seznam priljubljenih preprostih sladic.
Ni komentarjev:
Objavite komentar