torek, 17. marec 2015

Maline in kokos

Maline in kokos so pogosta kombinacija v mojih mafinih, za dobrodelno akcijoSuperSoku pa sem malo zamenjala sestavine, in sicer sem uporabila polnozrnato pirino moko, vinski kamen namesto pecilnega praška, rjav sladkor namesto belega, kokosovo mleko namesto pinjenca ter kokosovo olje namesto rastlinskega. Tako lahko tudi zamenjate sestavine v bolj navadne, količine pa kar obdržite take kot so v receptu.

Ločeno zmešate suhe in mokre sestavine.
Suhe:
200 g polnozrnate pirine moke
50 g kokosa
2 žlički vinskega kamna

Mokre:
2,5 dcl kokosovega mleka
1 jajce
100 g bio trsnega sladkorja
60 g stopljenega kokosovega masla.

Suhe sestavine primešate mokrim in nadevate vdolbinice. Nato na vsak mafin dodate nekaj zmrznjenih malin (lahko jih malce zdrobite med prsti) in pečete na 180 stopinj 20 minut.

Pečene mafine sem ohladila, dodala malček malinove marmelade (en mali kupček, da so se še vedno videle pečene maline) in nanj nekaj rezun kokosovega čipsa za okras.

Ni komentarjev: