Recept za tart je dosegljiv tukaj. Sicer je zelo preprost, kljub temu pa mi osebno testo ni bilo preveč všeč in ga bom naslednjič delala s klasičnim testom za pite, kot je tale, nadev pa je odličen in bič je zelo pohvaljen.
Za to verzijo testa torej zmešate 150 g moke, 50 g sladkorja v prahu, ščep soli, 1 rumenjak in na lističen narezanih 75 g hladnega masla. Od klasičnega recepta se tako razlikuje v sladkorju, ki je tukaj v prahu. Testa tudi ni potrebno ohlajat ali obteževat in slepo pečt, ampak ga samo razvaljamo, damo v pekač (lahko v male pekačke) in pečemo 10 min na 170 stopinj.
Pripravimo nadev tako, da na pari stopimo 50 g mlečne in 50 g jedilne čokolade v 50 ml mleka in 200 ml sladke smetane. Dodamo naribano pomarančno lupinico (če nimam eko pomaranč, uporabim kar tisto iz vrečke) in 50 g mletih lešnikov. Umaknemo z ognja, vmešamo še eno jajce in 2 rumenjaka ter nadevamo na testo. Pečico nastavimo na 150 stopinj in pečemo še 30 minut. Ohladimo in postrežemo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar