sreda, 9. oktober 2013

Brownies cheesecake

Kombinacija browniesov in cheesecake kreme v preprostih rezinah. Količine so navedene za pravokotni model (dolžina 20 cm), za okrogel tortni model podvojimo količino.

BROWNIES PODLAGA
Na pari stopimo: 50 g jedilne čokolade in 50 g masla. Mešanico nato ohladimo.
Eno jajce stepemo, dodamo 100 g sladkorja in vmešamo v ohlajeno čokolado.
Nazadnje vmešamo še mešanico presejanih 50 g moke in 1 žlice temnega kakava.

CHEESECAKE KREMA
Dobro zmešamo 25 g zmehčanega masla in 75 g svežega kremnega sira.
Primešamo 1 jajce, 30 g sladkorja, 1 vaniljev sladkor in 20 g moke.


Podlago damo v pekač in prelijemo s kremo. Nato z vilicami rahlo premešamo, da nastane marmoriran vzorec ali pa pustimo del čokoladnega testa in ga nato po koščkih posujemo po kremi.

 Pečemo na 175 stopinj 35 minut.





3 komentarji:

Anonimni pravi ...

75g svežega sira...kakšnega sira? :)
Hvala. Izgleda tako slastno, da bom kar prepiskusila :)

MMK pravi ...

Pod "sveži sir" je mišljeno sir tipa philadelphia, tamar, abc - tudi generični so čisto dobri (sparov, tušev ipd.) ... morda je bolj natančno "sveži kremni sir" - bom popravila, hvala za pripombo.

Anonimni pravi ...

Super hvala :) Aja sem pa Eva in ne Iztok he he