sreda, 26. marec 2014

Mafini z nadevom iz jagodičevja

Mafine pripravimo na klasičen način - ločeno zmešamo suhe in mokre sestavine, ki jih nato združimo.

Suhe sestavine: 250 g moke, 2,5 čajne žličke pecilnega praška, 0,5 čajne žličke jedilne sode.
Mokre sestavine: stepemo jajce, primešamo mu 100 g sladkorja, 1 vaniljev sladkor, 80 ml olja, 200 g navadnega jogurta in 50 ml sladke smetane.

V ločeni posodi 150 zmrznjenega jagodičevja nekoliko odmrznemo, dodamo jim 100 g skute, zmešane z 1 vaniljevim sladkorjem in 2 jedilnima žlicama mleka.

V vdolbinice nadevamo polovico testa, dodamo žlico skutino-sadnega nadeva, napolnimo do vrha in pečemo 25 minut na 180 stopinj. Pečene lahko okrasimo z nekoliko stepene sladke smetane.


Ni komentarjev: