Kolačke sem našla med recepti za peciva z imenom "death by chocolate" - torej resnično čokoladni, malček karamelni cupcakes za ljubitelje čokolade. Vendar pozor (!): ključno pri tem receptu je, da uporabite pinjenec (navadno ga lahko zamenjamo, vendar ne pri tem).
Začnemo tako, da 115 g masla in 115 g jedilne čokolade stopimo (lahko nad paro ali pa previdno v mikrovalovni pečici), nato pustimo, da se nekoliko ohladi.
V posodo presejemo: 65 g grenkega kakava, 95 g moke, 1/2 čajne žličke sode bikarbone, 3/4 čajne žličke pecilnega praška, ščepec soli.
V večji posodi do gladkega zmešamo 2 jajci, 100 g belega sladkorja, 50 g svetlo rjavega sladkorja in 1 čajno žličko vaniljeve esence.
Mešanici dodamo čokoladno-masleno kremo in dobro vmešamo. Dodamo polovico suhe mešanice, nato 60 ml pinjenca, drugo polovico moke in še 60 ml pinjenca.
Mešamo dokler ni gosto kot puding, nato napolnimo pekač in pečemo 20 minut na 170 stopinj.
Ohlajene premažemo s čokoladno kremo (jaz sem uporabila mascarponejevo).
3 komentarji:
Kaksen je recept za mascarponejevo kremo in Ali je to krema ki je vidna na vrhu mufinov? Hvala
Ja, to je ta krema - je pa opisana na spodnji povezavi. Praktično je stopljena čokolada, pomešana z mascarponejem. Preprosta, hitra in dobra :)
http://lapetitepatisserie-amelie.blogspot.com/2013/11/kreme-za-torte-in-tortice.html
Hvala
Objavite komentar