sreda, 4. junij 2014

Tortice z lososom in gamberi

Hitro pripravljene in odlične tortice - le sestavine morajo biti na zalogi.

Pekač za mafine namastimo in pomokamo ali pa vanj namestimo papirnate modelčke.
Razvaljano listnato testo (1 paket) narežemo na 12 delov in ga damo v modelčke (lahko se potrudite in izrežete kroge, jaz imam raje malo bolj sproščene oblike), dno prebodemo z vilicami.

Losos (250 g) narežemo na kocke, zmešamo ga z gamberi (350 g) - oblijemo s sokom ene limone in pustimo namočeno približno 10 minut.


Jajce razžvrkljamo in mu z metlico primešamo 100 g kisle smetane, 25 g smetane za kuhanje ter 25 g sladke smetane (razmerja lahko poljubno spremenimo) - nato pa dodamo še 2 jedilni žlici kopra, ščepec soli in malo sveže zmletega popra.


Losos in gambere porazdelimo po listnatem testu, nato prelijemo z jajčno mešanico. Pečemo na 180 stopinj približno 30 minut.



Ni komentarjev: