nedelja, 28. april 2013

Fondan muffini

Čokoladni muffini z mehko in sočno sredico - najboljši so topli, posebno pomemben pa je način peke.

Pečico ogrejemo na 200 stopinj - pozor! resnično mora biti zelo vroča, ker morajo biti čimhitreje spečeni.
Modelčke za muffine namastimo (s stopljenim maslom ali oljem) in posujemo z rjavim sladkorjem.


V locu nad vodno paro stopimo:
100 g masla
100 g jedilne čokolade
 in pustimo, da se ohladi.


Ločeno zmešamo:
2 jajci
1 žličko vaniljeve arome
100 g rjavega sladkorja
2 jedilni žlici moke


Nato primešamo ohlajeno čokoladno maso in napolnimo modelčke.


Pečemo jih od 12 do 15 minut, dokler niso zunaj trdi in znotraj mehki.

Najboljši so, če jih še tople postrežemo s kremastim vaniljevim sladoledom.

Ni komentarjev: